Gekaderd : Beurzen negeren Italiaanse 'Nee'

We sturen onze beleggingsstrategie niet bij en houden vast aan onze voorzichtig positieve economische vooruitzichten . . . met een aantal stevige uitdagingen.
  • Het Italiaanse referendum is een politieke kwestie. De ‘nee’ betekent niet dat Italië nu in een economische crisis belandt of uit de eurozone stapt.
  • De voorbije jaren verstevigden de Europese banken hun kapitaalbuffer. De Europese Centrale Bank (ECB) trok het bankentoezicht naar zich toe. De ECB stelt overvloedig liquiditeiten ter beschikking. De financiële linken tussen landen en banken en tussen banken onderling zijn sterk verminderd. Die combinatie verkleint de kans op een acute financiële crisis.
  • De eerste reactie op de financiële markten blijft heel beperkt.
  • We sturen onze beleggingsstrategie niet bij en houden vast aan onze voorzichtig positieve economische vooruitzichten . . . met een aantal stevige uitdagingen.
  • We blijven achter onze recente beslissing staan om het gewicht van aandelen stevig op te bouwen en nog wat kruit droog te houden. Met obligaties blijven we stevig onder de norm belegd. We mijden obligaties in een wereld waarin de inflatie begint op te lopen en de Amerikaanse centrale bank aan de vooravond staat van een volgende verhoging van haar belangrijkste rentevoet.

Lees de hele publicatie (pdf 2 blz)

 

Geïnteresseerd in oudere nieuwsberichten over een onderwerp? Klik dan op de nieuwstag hieronder.

Share