Wijziging van de aanbeveling voor Vonovia van geen aanbeveling naar kopen

Sterke vastgoedspeler 18-10-2017

We initiëren op Vonovia, het grootste Europese residentiële vastgoedbedrijf, met een 'kopen'-aanbeveling en een koersdoel van 43,50 EUR.
De onderneming zal volgens ons blijven inzetten op acquisities en de renovatie van zijn portefeuille in een markt waar schaarste heerst. De grootste neerwaartse risico’s zijn een sterke stijging van de Duitse rente en politieke beteugeling van huurprijsstijgingen.

Steven Lermytte

financieel analist KBC Asset Management

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Wal Mart van afbouwen naar verkopen

Druk op winstgevendheid 17-10-2017

De koers/winst verhouding van Wal-Mart noteerde de laatste 5 jaar gemiddeld aan een korting van 15% ten opzichte van haar sectorgenoten, terwijl dit nu 3% hoger is (19,46x K/W 2018) dan haar sectorgenoten. Gezien de druk op de winstgevendheid lijkt ons dat duur en verlagen we dan ook de aanbeveling naar “verkopen” met een koersdoel van 76 USD.

Benoit Debruyne

financieel analist KBC Asset Management

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Estée Lauder van geen aanbeveling naar kopen

Nummer één op het vlak van premium schoonheidsproducten 16-10-2017

We initiëren Estée Lauder met een aanbeveling “kopen” en een koersdoel van 123 USD, omwille van haar marktleiderschap in het premium cosmeticasegment, bovengemiddelde organische omzetgroei, verwachte margeverbetering en de sterke positie in het onlinekanaal. De relatieve waardering bevindt zich rond het historisch gemiddelde. 

Benoit Debruyne

financieel analist KBC Asset Management

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Care Property Invest van houden naar geschorst

KBC Securities betrokken partij 13-10-2017

Via de uitgifte van nieuwe aandelen wil vastgoedgroep Care Property Invest zo’n 72 miljoen euro vers kapitaal bijtanken. De extra centen zullen worden gebruikt om de groei te ondersteunen. De aandelen worden aangeboden aan 16,80 euro per stuk, hetzij een discount van 15,51%. KBC Securities is bij de operatie betrokken en schort tijdelijk de opvolging van de aandelen op.

Alexander Makar

financieel analist KBC Securities

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Wessanen van kopen naar houden

Mooie koersprestatie 11-10-2017

Het Wessanen-aandeel heeft er sinds begin september een mooie rit opzitten en ook op jaarbasis verschijnt een mooie koerswinst op de koerstabellen. Voldoende reden voor KBC Securities om het bedrijf nog eens op de werktafel te leggen. Het aandeel krijgt een hoger koersdoel van 16 euro (was 15 euro), maar het advies wordt verlaagd van “Kopen” naar “Houden”.

Alan Vandenberghe

financieel analist KBC Securities

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Metro van houden naar geen aanbeveling

Volging aandeel beëindigd 09-10-2017

We beëindigen de volging van het aandeel Metro.

Benoit Debruyne, financieel analist KBC Asset Management

Share

Nieuwe beleggingsproducten in oktober

Zoek je een belegging die wereldwijd belegt of zoek je kapitaalbescherming? 04-10-2017

Bekijk dan ons huidige aanbod

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Roularta van houden naar kopen

Ruil met de Persgroep 03-10-2017

Roularta verkoopt zijn 50%-belang in Medialaan aan De Persgroep. In eenzelfde beweging neemt Roularta de helft van de aandelen van Mediafin (De Tijd en L’Echo) over van De Persgroep. De transactie levert Roularta zo’n 217,5 miljoen euro op.

Mediafin was vorig jaar goed voor een omzet van 56 miljoen euro en een EBITDA van 12 miljoen euro. De groep is schuldenvrij en heeft een kaspositie van 13 miljoen euro.

De waarde van Mediafin is aanzienlijk hoger dan die waarmee KBC Securities rekening hield en dat resulteert in een verhoging van het koersdoel van 18,5 naar 24 euro. We verhogen onze aanbeveling voor Roularta van houden naar kopen.

Ruben Devos

Financieel analist KBC Securities

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Akzo Nobel van opbouwen naar houden

Winstwaarschuwing 28-09-2017

Akzo Nobel waarschuwt dat het de beoogde winststijging met100 miljoen euro in 2017 niet zal halen en lat tevens weten dat de CFO, om gezondheidsreden, een stap opzij zet. Akzo Nobel verzette zich eerder dit jaar met hand en tand tegen een overname door PPG. De nieuwe strategie die als verdediging werd opgeworpen, met onder meer de afsplitsing van de chemiedivisie, werd door de nieuwe CEO toegelicht. KBC Securities hield al rekening met een tragere groei, maar sleutelt na de winstwaarschuwing ook aan de prognoses. In combinatie met een aantal onzekerheden en het beperkte opwaartse potentieel ten opzichte van het huidige koersdoel van 80 euro, wordt het advies verlaagd van “opbouwen” naar “houden”.

Wim Hoste

financieel analist KBC Securities

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Agfa van opbouwen naar kopen

Agfa : Overdreven verkocht 28-09-2017

We geven Agfa een koopadvies achter zijn naam, want de koers viel te ver terug. De groeimotoren – Graphics en HealthCare – doen het nochtans goed en de waarderingsniveau ’s zijn interessant. Aan het koersdoel werd niet gesleuteld en blijft onveranderd op 5 euro.

Guy Sips, financieel analist KBC Securities

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Alstom van houden naar kopen

Alstom : Airbus van het spoor een feit 28-09-2017

Siemens en Alstom hebben een akkoord bereikt om hun treinactiviteiten te combineren. Daarmee is de ‘Airbus van het spoor’ een feit. De deal is heel positief voor de aandeelhouders van Alstom, omdat Siemens Mobility zo’n 52% van de omzet, maar 66% van de operationele winst van de nieuwe groep, inbrengt in ruil voor een belang van 50% . Daarnaast passeren aandeelhouders van Alstom langs de kassa voor een speciaal dividend van 8 euro. We verhogen onze aanbeveling van houden naar kopen en passen ons koersdoel aan naar 40 euro.

Alex Martens, financieel analist, KBC Asset Management

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Gilead van kopen naar houden

Risicovolle pijplijn 20-09-2017

Het aandeel van Gilead heeft positief gereageerd op de overname van Kite Pharmaceuticals, één van de pioniers in CAR-T. Dit was eindelijk de langverwachte deal waar iedereen zat op te wachten. Bovendien leidt het de aandacht af van de dalende Hepatitis C verkopen. Met een groeiende divisie van HIV medicijnen en een langzaam uitbodemende verkoop van Hepatitis C medicijnen zou het moment gekomen zijn om een ommekeer in het aandeel te verwachten. We zijn ons echter bewust van de risicovolle pijplijn, waarvan er in de nabije toekomst weinig of geen belangrijke nieuwsflow zal aankomen en de commerciële risico’s van CAR-T. We brengen het aandeel naar houden.

Pieter Mahieu, financieel analist KBC Asset Management

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Oracle van opbouwen naar houden

Resultaten ok, vooruitzichten stellen teleur 20-09-2017

Hoewel de resultaten over het fiscaal 1e kwartaal goed waren stelden de groeivoet en vooruitzichten voor de clouddivisie teleur.

De totale omzet steeg met 6%; het resultaat van een licht dalende verkoop van traditionele licentiesoftware (60% van de omzet) in combinatie met een groei van 51% aan inkomsten uit de cloud (16% van de omzet).

De verwachte groei in het cloudsegment werd bijgesteld naar 41-45%.

Met een geschatte koers/winst verhouding voor 2018 van 17.9x en een EV/EBITDA 2017 van 13.2x blijft het aandeel relatief aantrekkelijk gewaardeerd ten opzichte van zijn peers. Concurrenten als Microsoft (database software/public cloud), SAP (ERP) en Salesforce (CRM) noteren aan respectievelijk 23.4x/17x, 22x/19.4x en 72.4x/89.2x. Oracle zal de markt eerst moeten overtuigen van de groeivooruitzichten van zijn clouddivisie vooraleer zulke multiples te verdienen.

We wijzigen onze aanbeveling van opbouwen naar houden en houden ons koersdoel ongewijzigd op 54 USD.

Stijn Plessers, financieel analist KBC Asset Management

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Deutsche Telekom van afbouwen naar houden

Fusiegesprekken tussen T-Mobile US en Sprint 20-09-2017

T-Mobile US en Sprint zouden gesprekken voeren met het oog op een fusie. De deal zou gebeuren door middel van een aandelenruil waarbij Deutsche Telekom de meerderheidsaandeelhouder zou worden van de nieuwe entiteit. Een combinatie van T-Mobile US en Sprint zou zo’n 30 miljard USD aan synergievoordelen opleveren. De kans dat er een fusiepoging wordt ondernomen, is duidelijk toegenomen. Dat moet op korte termijn de koers van DT kunnen ondersteunen.

We verhogen onze aanbeveling Voor Deutsche Telecom van afbouen naar houden. Ons koersdoel gaat van 14 EUR naar 15,50 EUR.

Kurt Ruts, financieel analist KBC Asset Management

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Danone van opbouwen naar houden

Ondermaatse groei 14-09-2017

Sinds de overname van WhiteWave, welke moest zorgen voor een sterker groeiprofiel voor Danone, kende de omzetgroei van de WhiteWave activiteiten een neerwaartse trend.

De ondermaatse groei binnen de Europese zuiveldivisie blijft eveneens aanhouden.

Het aandeel kende sinds het begin van het jaar een stijging van meer dan 10% door betere vooruitzichten voor de tweede jaarhelft alsook de instap in het kapitaal van hedge fund Corvex, welke de reputatie van activistische aandeelhouder heeft. Het aandeel komt hiermee dichter tegen ons koersdoel aan te liggen.

Ondanks de nog relatief goedkope waardering zien we op korte termijn weinig verder opwaarts potentiaal, waardoor we onze aanbeveling terugschroeven van OPBOUWEN naar HOUDEN met een ongewijzigd koersdoel van 70 EUR.

Nathalie Bally

Financieel analist KBC Asset Management

Share

Wijziging van de aanbeveling voor British Telecom van houden naar geen aanbeveling

Opvolging aandeel beëindigd 14-09-2017

We beëindigen de opvolging van het aandeel British Telecom.

Kurt Ruts

financieel analist KBC Asset Management

Share

Eerste aanbeveling DowDuPont: houden

Ontstaan uit de fusie tussen Dow Chemical en DuPont 13-09-2017

DowDuPont, ontstaan uit de fusie tussen Dow Chemical en DuPont, heeft momenteel een beurswaarde van 127 miljard USD. Het bedrijf moet nu laten zien dat het de vooropgestelde synergievoordelen van 3 miljard USD per jaar kan realiseren.

DowDuPont wil zich tegen midden 2019 opsplitsen in drie aparte bedrijven: Agriculture, Material Science en Specialty Products.

DowDuPont is momenteel twee grote nieuwe fabrieken aan het opstarten: een in Freeport (VS) en een in Sadara (Saoedi-Arabië).

We starten de opvolgging van DowDuPont met een ‘Houden’ aanbeveling en een koersdoel van 68 USD.

 

Joris Franck

Financieel analist KBC Asset Mangement

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Dow Chemical: van houden naar geen aanbeveling

Fusie afgerond 13-09-2017

De fusie tussen Dow Chemical en DuPont. De fusie werd afgerond op 31 augustus 2017. We stoppen daarom ook met onze aanbevelingen op het afzonderlijke bedrijf Dow Chemical.

Joris Franck

Financieel analist KBC Asset Management

Share

Wijziging van de aanbeveling voor DuPont: van houden naar geen aanbeveling

Fusie afgerond 13-09-2017

De fusie tussen Dow Chemical en DuPont. De fusie werd afgerond op 31 augustus 2017. We stoppen daarom ook met onze aanbevelingen op het afzonderlijke bedrijf DuPont.

Joris Franck

financieel analist KBC Asset Management

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Montea van houden naar geschorst

Uitgifte van nieuwe aandelen 13-09-2017

Vastgoedgroep Montea tankt extra centen bij. Via de uitgifte van nieuwe aandelen mikt de groep op zo’n 68 miljoen euro. De groep wil die centen gebruiken om de groei te financieren. De groep laat tevens weten dat Ethias in het kapitaal stapt. KBC Securities is betrokken bij de transactie en schort bijgevolg de opvolging van het aandeel tijdelijk op.

Alexander Makar

financieel analist KBC Securities

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Swiss Re van houden naar kopen

Mooie reserves en sterke kapitaalpositie 01-09-2017

Swiss Re biedt al jaar en dag een mooi dividendrendement. We denken dat dit dividend veilig is dankzij de mooie reserves en de sterke kapitaalpositie.

Na een paar minder goede weken zien we op dit moment voldoende upside naar ons koersdoel om onze aanbeveling op te trekken.

Een risico op korte termijn is de onduidelijkheid over de verzekerde schade ten gevolge van Harvey. Vooral langs de bedrijfskant zou de factuur nog sterk kunnen oplopen.

We verhogen onze aanbeveling van houden naar kopen.

Johan Fastenakels, financieel analist, KBC Asset Management

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Carrefour van kopen naar houden

Winstwaarschuwing 31-08-2017

Carrefour kwam met teleurstellende cijfers over de eerste jaarhelft naar buiten en stuurde daarbij een winstwaarschuwing voor het volledige boekjaar 2017 de wereld in. De bedrijfswinst daalde met 12% en voor het volledige boekjaar verwacht de groep nu een bedrijfswinst van 2 miljard EUR, wat ruim onder de consensusverwachting van 2,3 miljard EUR duikt.

We wijzigen onze aanbeveling van Kopen naar Houden en verlagen ons koersdoel naar 19 EUR.

Nathalie Bally

financieel analist

Share

Wijziging van de aanbeveling voor ENI van kopen naar houden

ENI kwetsbaar voor olieprijsgevoeligheid en (geo)politiek risico 31-08-2017

Nu de succesvolle desinvesteringen achter de rug liggen, kan de aandacht weer verschuiven naar het hoger risicoprofiel en olieprijsgevoeligheid van ENI.

Door de verwachting dat olieprijzen langer laag zullen blijven zal de kasstroomgeneratie minder snel aantrekken dan bij sectorgenoten.

Het (geo)politiek risico kan ook weer meer opspelen met de Italiaanse verkiezingen in het vooruitzicht en/of productieonderbrekingen in Libië of Nigeria.

We verlagen onze aanbeveling van kopen naar houden en passen ons koersdoel aan naar 14 euro.

David Duchi, financieel analist, KBC Asset Management

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Greenyard van kopen naar opbouwen

Investment case houdt stand 30-08-2017

De omzet van Greenyard Foods kwam in het eerste kwartaal van het boekjaar uit op 1,11 miljard euro, het gevolg van stabiele interne groei en een negatief wisselkoerseffect van 0,4% (door het Britse Pond). De omzet van Fresh dikte 0,1% aan, Long Fresh realiseerde een omzetdaling en Horticulture groeide 3,6%. De overname van Mykogen zit op schema en Greenyard kocht vorige week 10 000 eigen aandelen in. Niet al te veel informatie, maar voldoende om de investment case gestand te houden. De aanbeveling gaat van kopen naar opbouwen. Het koersdoel blijft ongewijzigd op 22 euro.

Alan Vandenberghe

financieel analist KBC Securities

Share

Wijziging van de aanbeveling voor IBA van kopen naar houden

Magere pijplijn en sterke concurrentie 24-08-2017

We zijn negatief verrast door het interimrapport van IBA en verlagen de aanbeveling van ‘kopen’ naar ‘houden’. Het koersdoel gaat van 44 naar 19 euro. Het aandeel verliest vandaag na de opening vlot 20% én ook zijn plaats op de Dynamic Topic List.

Na de waarschuwingen van de voorbije maanden was weliswaar op slecht nieuws gerekend met betrekking tot bestaande projecten en marges, maar het slechte nieuws kwam vooral van twee fronten: een magere pijplijn en sterkere concurrentie.

Ondertussen presteerde de groep in de eerste jaarhelft wel beter dan de, verlaagde, verwachtingen met een REBIT van 2 miljoen euro en een nettoverlies van 5 miljoen euro. Proton Therapie presteerde in lijn met de verwachting ondanks de zwakke omzet, terwijl Dosimetrie het veel beter deed.

David Vagman

financieel analist KBC Securities

Share

Eerste aanbeveling voor Atlas Copco: kopen

Bedrijf presteert consistent beter dan zijn sectorgenoten 24-08-2017

Atlas Copco is een dominante speler in twee kerntechnologieën: compressortechniek en vacuümtechnologie. Alles draait rond lucht en perslucht. Perslucht wordt in de industrie al meer dan 100 jaar gebruikt en is vandaag onmisbaar in de meeste industriële processen.

De Zweedse industriële groep heeft een superieur business model met hoge toetredingsbarrières. De hoge mate van outsourcing en sterk uitgebouwde servicepoot uiten zich in zijn hoge en stabiele operationele marges en het hoge rendement op het ingezet vermogen ondanks de blootstelling aan cyclische eindmarkten. Atlas Copco is een dominante speler in alle divisies waarin het actief is met een nummer 1- of 2-positie.

Het persluchtbedrijf heeft een track record om consistent beter te presteren dan zijn sectorgenoten op het gebied van organische groei, marges, cashflowgeneratie en rendementen. Atlas Copco toont zich zeer veerkrachtig in periodes van economische malaise, terwijl het in goede tijden een sterke groei laat optekenen. We zitten momenteel in een opwaartse investeringscyclus terwijl vaccuümtechnologie structurele groei biedt.

De tweedekwartaalresultaten konden de (hoge) verwachtingen niet volledig inlossen, waardoor het aandeel een zeldzame correctie kende. We beschouwen dit als een koopopportuniteit en initiëren met een kopen-aanbeveling met als koersdoel 365 SEK.

Alex Martens

financieel analist KBC Asset Management

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Teva van houden naar verkopen

Schip maakt slagzij maar zinkt niet 21-08-2017

‘s Werelds grootste producent van generieke medicijnen zit in woelig water en kreeg de voorbije weken stevige klappen. De vraag of na de correctie onze aanbeveling gewijzigd moest worden, was niet zo eenvoudig te beantwoorden.

Dure overnames op het foute moment, geen vaste CEO en CFO, een hoge schuldgraad, dalende prijzen in de generieke segmenten, generieke competitie op hun topproduct, uitgestelde goedkeuringen van complexe generieke medicijnen en een verlaging van het dividend wegen op de onderneming.

Al lijkt Teva geen zinkend schip, het schip maakt zwaar slagzij en de storm lijkt nog niet bedaard. We zien de komende maanden geen zon opduiken. Het zal nog een tijd duren alvorens het schip geen water meer maakt. En de kleinste tegenvaller kan grote gevolgen hebben.

Ondanks de zware koerscorrectie geloven we dat de cijfers nog te optimistisch zijn. We verlagen onze aanbeveling van houden naar verkopen en ons koersdoel van 32 naar 15 USD.

 

Pieter Mahieu

financieel analist KBC Asset Management

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Agfa van houden naar opbouwen

Kwartaalcijfers op komst 21-08-2017

Agfa Gevaert komt op woensdag 23-08-2017 met kwartaalcijfers, maar KBC Securities sleutelde vandaag al aan het model en verhoogde daarop het advies van “houden” naar “opbouwen”. Het koersdoel blijft onveranderd op 5 euro.

 

Guy Sips

financieel analist KBC Securities

Share

Eerste aanbeveling voor Tesla: verkopen

Kapitaalbehoeften erg groot 18-08-2017

Ondanks de ‘diversificatie’ in zonne-energie blijft Tesla in de eerste plaats een autobedrijf: het realiseert meer dan 95% van zijn brutomarge met de verkoop van wagens.

Het succes van het nieuwe model, de Model 3, is cruciaal voor het bedrijf. Daarom probeert Tesla in sneltempo de productie van het model op te schalen.

Aan consumentenvraag voor de Model 3 lijkt er alvast geen gebrek. Wij denken evenwel dat het moeilijk wordt om de Model 3 in voldoende groot volume te produceren, met voldoende hoge kwaliteit en voldoende hoge marges en zonder (al te veel) kannibalisatie van de Model S/X.

Omwille van de sterke groei en de daarmee gepaard gaande investeringen heeft Tesla grote kapitaalbehoeften. Tot hiertoe zijn beleggers bereid gebleken om Tesla te voorzien van een constante flow van goedkoop kapitaal. Tesla houdt hen immers het perspectief van winstgevendheid voor. Indien die winstgevendheid op zich blijft laten wachten, is het mogelijk dat beleggers het beu worden om het bedrijf tot in de eeuwigheid van goedkoop kapitaal te voorzien.

Wij hebben een ‘verkopen’ aanbeveling met koersdoel 230 USD.

Kurt Ruts

Financieel analist KBC Asset Management

Share

Wijziging van de aanbeveling voor Aedifica van kopen naar opbouwen

Grote sprong voorwaarts 18-08-2017

Aedifica maakt een sprong van formaat in Duitsland. De groep investeert er 200 miljoen euro in de bouw van zeventien rustoorden, goed voor een initieel rendement van ongeveer 5,5%. Eind volgend jaar of begin 2019 worden de eerste gebouwen opgeleverd. Het gewicht van Duitsland in de portefeuille zal bij volledige afronding stijgen van 14 naar 25%.

Aedifica zal de transactie met eigen kredietlijnen financieren. In maart haalde de groep via een kapitaalverhoging 219 miljoen euro op, maar kondigde ondertussen ook al voor 351 miljoen euro projecten aan. KBC Securities juicht de transactie toe en verhoogt het koersdoel van 78 naar 81 euro. Het advies gaat van “kopen” naar “opbouwen”.

Alexander Makar

financieel analist KBC Securities

Share